Vaihto-opiskelu

Giellagas-instituutti on solminut Erasmus-opiskelijavaihtosopimuksen Tromssan yliopiston ja Saamelaisen korkeakoulun (Kautokeino) kanssa. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että Giellagas-instituutin opiskelijoiden on helppo päästä vaihtoon Tromssan yliopistoon ja Saamelaiseen korkeakouluun. Giellagas-instituutilla on edellisten lisäksi kahdenvälinen vaihtosopimus Kansasin yliopiston kanssa, jossa on tarjolla alkuperäiskansoihin liittyviä opintoja.

On myös olemassa suuri joukko muita vaihto-ohjelmia ja maita ympäri maailmaa, joihin voi hakea opiskelijavaihtoon. Lähtöolettamus on kuitenkin se, että opiskelijalle on oikeasti hyötyä ulkomailla suoritetuista opinnoista. Lähtijän pitää ottaa selville jo ennen vaihtoa mitä opintoja hän voi ulkomailla suorittaa.

Milloin?

Paras ajankohta vaihto-opiskeluun on neljännen opiskeluvuoden aikana. Tämä siitä syystä, että ulkomailla suoritetut opinnot voi vielä hyvin saada luettua hyväksi kotiyliopiston opintokokonaisuuksiin. Mikäli opintoja kertyy tarpeeksi, voidaan niistä muodostaa oma erillinen sivuainekokonaisuus.

Kaikilla Giellagas-instituutin opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä opiskelijavaihtoon siinä vaiheessa, kun pääaineesta (saamen kielestä tai saamelaisesta kulttuurista) on vähintään aineopinnot suoritettuna. Jos hakee vaihtoon sellaiseen kohdemaahan, johon on paljon myös muita hakijoita, niin silloin on eduksi, jos taskussa on kandin paperit hyvin arvosanoin.

Giellagas-instituutti:

Marjatta Jomppanen (huone HU327)
marjatta.jomppanen(at)oulu.fi
Puh. +358 50 308 0682

Humanistinen tiedekunta:

Kv-koordinaattori, koulutussuunnittelija
Henna Rannanpää (huone HU398)
Puh. +358 29 448 3246
henna.rannanpaa(at)oulu.fi
(Miia Juusolan sijainen > 1.5.2018)

Kv-koordinaattori
Miia Juusola (huone HU394)
miia.juusola(at)oulu.fi
Puh. +358 29 448 3232

Yliopiston kansainväliset palvelut:

Vaihto-opiskelun neuvontatiski opiskelijakeskuksessa
(Opintokatu, KE1020)
Avoinna ma-to 9-12
international.office(at)oulu.fi
Puh. +358 29 448 4045

Työnjakona on, että Erasmus- ja Nordplus–vaihdot hoidetaan oman tiedekunnan kautta ja kaikki muut vaihto-ohjelmat kv-palveluissa.

Huom. Hakuajat ja stipendien suuruus vaihtelevat. Giellagas-instituutti on jakanut stipendejä ulkomaanvaihtoon lähtijöille mahdollisuuksien mukaan (1500 €/vuosi).

Oulun yliopiston opiskelijoiden kokemuksia vaihdosta voi käydä lukemassa vaihtoblogeista.

Oulun yliopiston vaihto-opiskelu-sivut

Viimeksi päivitetty: 6.9.2017