Giellagas-instituutti aloittaa inarinsaamen verkko-opetuksen

Lisääntyneen inarinsaamen opetuksen kysynnän vuoksi Oulun yliopiston Giellagas-instituutti aloittaa inarinsaamen kielen alkeis- ja perusopintojen verkko-opetuksen. Tavoitteena on opiskella kahden lukuvuoden aikana inarinsaamen alkeet ja perusopinnot. Syksyn 2013 aikana opetetaan inarinsaamen alkeiskurssi (5 op) ja kevään 2014 aikana inarinsaamen peruskurssi (8 op) sekä inarinsaamen kielen suullinen käyttö (5 op). Alkeiskurssi ja peruskurssi järjestetään iltaopintoina.

Inarinsaamea voi hakea opiskelemaan hakemalla erillistä opinto-oikeutta inarinsaamen alkeiskurssille sekä perusopinnoille (molemmat mainittava, mikäli opinto-oikeus halutaan myös perusopintoihin). Erillinen opinto-oikeus ei johda tutkintoon mutta opinnot voi tarvittaessa liittää osaksi tutkintoa. Hakea voivat sellaiset henkilöt, joilla ei ole tutkinto-oikeutta mihinkään yliopistoon. Oulun yliopistosta valmistuneet voivat hakea tutkinnon täydentämisoikeutta, ja Oulun yliopiston tutkintoa suorittavat opiskelijat voivat hakea inarinsaamen opintoihin suoraan Giellagas-instituuttiin. Muiden yliopistojen opiskelijat, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus, voivat hyödyntää yliopistojen välisiä sopimuksia.

Opettajana toimii inarinsaamen yliopisto-opettaja FM Mervi Skopets. Lisätietoja saa opettajalta, s-posti: mervi.skopets@oulu.fi, puh. (050) 574 9280. Hakuaika päättyy 15.8.2013 kello 15. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.

Hakulinkki:
www.oulu.fi/hutk/erillinenopintooikeus