Hae Oulun yliopistoon lukemaan inarinsaamea erillisellä opinto-oikeudella!

Oulun yliopiston Giellagas-instituutti järjestää inarinsaamen opetusta perustasolta aina syventäviin opintoihin asti. Perustason opetus keskittyy inarinsaamen perusteisiin ja käytännön kielitaidon hankkimiseen. Perustason jälkeiset aineopinnot valmentavat inarinsaamen rakenteen sisäistämiseen äänne- ja taivutusopin, lauseopin ja sananmuodostusopin kannalta ja toisaalta myös ottamaan opitut asiat käyttöön niin suullisesti keskusteluja käymällä kuin kirjallisestikin erilaisia tekstejä kirjoittamalla. Syventävissä opinnoissa perehdytään tarkemmin kielen osa-alueisiin muun muassa kääntämisen, kieliteknologian tai murretutkimuksen näkökulmasta.

Giellagas-instituutin inarinsaamen opinnot järjestetään etupäässä verkon välityksellä ja iltaopetuksena, joten opiskelu onnistuu hyvin mistä tahansa päin Suomea ja osapäiväisenäkin esimerkiksi työn ohella. Verkko-opetuksessa käytetään virtuaaliluokkia ja virtuaalisia opiskeluympäristöjä, ja opettajiin saa tarvittaessa yhteyden sähköpostitse tai vaikkapa Skypen välityksellä.

Erillinen opinto-oikeus on voimassa kaksi lukuvuotta. Inarinsaamen opintoihin ei ole erillistä maksua. Voit hakea erillistä opinto-oikeutta, jos sinulla ei ole voimassa olevaa tutkinnonsuoritusoikeutta mihinkään yliopistoon. Erillistä opinto-oikeutta haetaan viimeistään 15.8. klo 15.00.

Katso lisätietoja erillisen opinto-oikeuden hakemisesta osoitteesta www.oulu.fi/hutk/erillinenopintooikeus tai kysy inarinsaamen opinnoista inarinsaamen yliopisto-opettajalta Mervi Skopetsilta (mervi.skopets@oulu.fi).

Tervetuloa opiskelemaan!

Viimeksi päivitetty: 18.8.2016