Kuukausiseminaarissa Unkaria, tiedejulkaisemista ja Afrikkaa

Torstai, maaliskuu 3, 2016 (Koko päivä)

Tervetuloa historiatieteiden kuukausiseminaariin keväällä 2016!

torstaina 3.3 klo 12-13, sali HU209

Tutkija Adél Furu, University of Babes-Bolyai, Cluj-Napoca / unkarilaisittain Kolozsvár:

Kielelliset ihmisoikeudet ja vähemmän käytetyt kielet. Sosiolingvistinen lähestymistapa

Dr. Furu tutkii Suomen ja Turkin kielipolitiikkaa, koulutuspolitiikkaa ja saamen ja kurdin kielen asemaa (historiallisessa perspektiivissä)

perjantaina 18.3. klo 12-13, sali HU209

Dosentti Anu Lahtinen, Turun ja Helsingin yliopistot:

Historiallisen aikakauskirjan uudet kuviot

Anu Lahtinen on HAiK:n uusi päätoimittaja ja kuulee mielellään myös lukijoiden ja mahdollisten kirjoittajien näkemyksiä ja toiveita. HAiK on arvostettu aikakauslehti ja erinomainen referee-julkaisupaikka (JuFo2) niin varttuneille kuin nuoremmillekin tutkijoille.

torstaina 7.4. klo 12-13, sali HU209

Dosentti, yliopistonlehtori Markku Hokkanen:

Lääkkeet, parantajat ja parannettavat kolonialistisissa verkostoissa: liikkuvuus, lääkintä ja siirtomaavalta brittiläisessä Afrikan-imperiumissa

Markku Hokkanen on tuore kasvo joukossamme; Afrikan, kolonialismin ja brittiläisen imperiumin tutkija, joka aloitti historian yliopistonlehtorina 1.1.2016.

Lisätietoja: Yliopistonlehtori Seija Jalagin, seija.jalagin (at) oulu.fi

Lisää kalenteriin