Wikimedia Commons

Terveisiä Sapporosta

”Vapaamuotoinen tiedoksianto Oulun yliopiston historian opiskeljoille.

Allekirjoittanut (Juha Saunavaara) on siirtynyt vuoden 2017 alusta lukien Hokkaidon yliopiston palvelukseen. Toimin ainakin seuraavat viisi vuotta apulaisprofessorina Hokkaidon yliopiston Arktisessa tutkimuskeskuksessa. Tarkoitukseni on tutkia pohjoisten ja arktisten alueiden aluekehityspolitiikkaa sekä arktisten ja ei-arktisten maiden ja alueiden suhteita ja yhteistyötä.

Haluaisin tässä yhteydessä kiittää teitä opiskeljoita yhteisistä vuosista (henkilökunta on jo kiitoksensa saanut, joten ei anneta heille tässä kohtaa mitään). Teidän kanssanne oli ilo työskennellä. Minulla on vielä muutamia opinnäytetöitä ohjauksessani ja jatkan mielelläni näiden projektien kanssa maaliin saakka. Vastailen mielelläni myös jatkossa kysymyksiin, jotka liittyvät omaa osaamistani sivuaviin opinnäytetöihin (vaikken virallisena ohjaajana toimikkaan). Toivon myös näkeväni mahdollisimman monet teistä täällä Sapporossa vaihto-opiskeljoina. Minuun saa jatkossa yhteyttä osoitteesta juha.saunavaara(at)arc.hokudai.ac.jp. Oulun yliopiston osoite toimii vielä kesään saakka.

Tiedotettakoon myös seuraavaa. Paiskittuani jo kohta kolmatta viikkoa töitä uuden työnantajani palveluksessa, on mieleeni noussut koti-ikävä. Tätä lieventääkseni vierailen Oulun yliopistossa maaliskuun alussa kertomassa Hokkaidon yliopiston Arktisesta tutkimuskeskuksesta oululaisille tutkijoille. Tapahtumasta tiedotetaan varmaankin myöhemmin lisää, kun yksityiskohdat varmistuvat. Koska tämä maaliskuun vierailu Oulussa kestää vain muutamia tunteja, katson tarpeelliseksi palata paikalle mahdollisimman nopeasti. Minun onkin tarkoitus vierailla Oulun ja Lapin yliopistoissa hiukan pidempään touko-kesäkuussa.

Toivotettakoon näillä sanoin kaikille vastaanottajille onnea, menestystä ja oikein hyvää kevättä 2017. Jonkinlaiseksi henkilökohtaiseksi puolustuspuheeksi ja kannustukseksi opinnäytetöiden kanssa painiville siteeraan lopuksi taiteilija Martti Servoa ”Tein vain sen mihin näillä lahjoilla pystyy.”

Yst. Terveisin

Juha S.”