Oulun ylioppilaslehti: Kenen antamaan tietoon nuori uskoo terveyskysymyksissä?

Oulun ylioppilaslehden kesäkuun numeron Mitä tieteessä tapahtuu -sarjassa esitellään informaatiotutkimuksen yksikössä toteutettavaa CogAHealth-tutkimushanketta. Teksti ja kuvat Heli Paaso-Rantala.

Kenen sanaan nuori luottaa terveysasioissa, opettajan, kaverin vai bloggaajan? Oulun yliopiston CogAHealth-akatemiahankkeessa selvitetään, mitä tai keitä tiedonlähteitä nuoret pitävät luotettavina terveystiedon antajina, ja kuinka nämä auktoriteetit rakentuvat.

Vuonna 2016 käynnistyneen nelivuotisen CogAHealth-tutkimuksen nimi tulee sanoista cognitive authorities. Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke käsittelee nimensä mukaisesti kognitiivisia auktoriteetteja, joita nuorilla on terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän tiedon kanssa. Lue koko teksti.

Viimeksi päivitetty: 1.9.2017