Oulu Mining School students attend course at Tromsö University / Norway

Maanantai, syyskuu 19, 2016 (Koko päivä)

Otsikko: Opiskelijat lyhytkurssilla Tromssassa

Joukko Kaivannaisalan tiedekunnan opiskelijoita kävi 19.9.2016 – 20.9.2016 suorittamassa Tromssan yliopistossa, Norjassa, lyhytkurssin aiheesta ”Epithermal and porphyry Au-Cu-Ag ore deposits: a field aspect for exploration geologists", jota piti malminetsintägeologi tohtori Greg Corbett (AUS), jolla on yli 35 vuoden kokemus malminetsinnästä ympäri maapalloa mm. Etelä-Amerikassa ja Australiassa. Kurssilla opetettiin ymmärtämään geologisia rakenteita ja muita tekijöitä, jotka auttavat geologia löytämään porfyyrisiä ja epitermisiä malmiesiintymiä.

Opiskelijat lähtivät autoilla Norjaan jo kurssia edeltäneeksi viikonlopuksi, missä he majoittuivat camping alueen mökeissä. Opiskelun lisäksi ryhmä kävi matkan aikana muun muassa katsomassa Rovaniemen hiidenkirnuja, vaeltamassa Norjan vuoristossa ja tutustumassa Tromssan nähtävyyksiin. Myöskään revontulilta ei vältytty.

________________________________________________________________________________________________

Subject: OMS students on a short course in Tromso

Group of Oulu Mining School students attended a short course on 19.9. to 20.9.2016 in University of Tromso, Norway. The course “Epithermal and porphyry Au-Cu-Ag ore deposits: a field aspect for exploration geologists” was held by Exploration geologist PhD Greg Corbett (AUS). Corbett has over 35 years of experience  on mineral exploration around the globe in places like Australia and South America. The course focused to train mineral exploration geologists on how to use different geological factors as exploration tools to find porphyry and epithermal ore systems.

Students left to Norway by cars a few days before the course started. In addition to studying the group went for example to see ice age formations “Giant’s Kettles” in Rovaniemi, Finland, hiked in Norwegian mountains and visited local attractions in Tromso.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin