Olli Rehn seminaarissa Oulun yliopistolla ja jalkapallokentällä Heinäpäässä

Olli Rehn nautti torstaina 10.8. aamukahvinsa Oulun yliopistolla jakaen sen jälkeen muille kahvittelijoille ajatuksiaan Suomen ja Euroopan talouden tilasta.

Rehnin mukaan Suomi on nyt päässyt muun Euroopan kasvuvauhtiin. Kustannuskilpailukykymme on parantunut, mutta kotitaloudet velkaantuvat ja säästämisaste jää historiallisen alhaiseksi. Hän totesi talouskasvun auttavan, vaikka se ei kokonaan ratkaisekaan julkisen talouden rahoitusaseman heikkoutta. Keskustelussa nousi esille myös velan merkitys Suomen talouskasvussa. Rehn totesi, että velkavetoinen kotimainen kysyntä on yhä olennainen osa kasvua, mutta olemme siirtymässä kohti kestävämpää vienti- ja investointivetoista kasvua. Tulevaisuuden avaintekijöistä Rehn mainitsi, että reaalinen kilpailukyky korostuu – osaaminen, innovaatio- ja tutkimustoiminta – kuten myös talouden rakenteiden uudistaminen.

Tämän Martti Ahtisaari Instituutin järjestämän seminaarin jälkeen pelattiin Taloustieteilijöiden SM-jalkapalloturnaus 2017 Arina Areenalla, jonne Olli Rehnkin jatkoi edustamaan Suomen pankkia. Turnauksen voittoa juhli viime vuonnakin kannua nostellut Oulun yliopiston joukkue, joka kaatoi finaalissa Jyväskylän yliopiston. Tämä perinteikäs tapahtuma järjestettiin nyt 20. kerran ja se toi jälleen yhteen taloustieteen taitajia ympäri Suomen.

Viimeksi päivitetty: 15.8.2017