Vaativien tehtävien ohjauskurssi keväällä 2015

Vaikeiden yo-tehtävien pienryhmät (802662S, 5 op)
 
Opintojakso on tarkoitettu matematiikan aineenopettajalinjalla opiskeleville, jotka ovat jo suorittaneet opetusharjoittelun.
 
Keväällä 2015 Normaalikoulun abeille pidetään kurssi, jossa käydään läpi loppupään yo-tehtäviä (tehtävänumerot 8-15). Tavoitteena on saada mataloitettua abien kynnystä tarttua loppupään tehtäviin. Abeilla, jotka osallistuvat edellä mainitulle kurssille, on tavoitteena yo-kirjoituksissa arvosana E tai L. 
 
Tällä kurssilla suunnitellaan (aloitetaan jo joulukuussa viikoilla 49 ja 50 sekä jatketaan viikoilla 2-7) ja toteutetaan (pääsiallisesti viikoilla 8, 9 ja 10, mutta myös joitain tunteja viikoilla 3 ja 4) käsitteellisesti vaativia tehtävä- ja tuutorointikokonaisuuksia. Tarkoituksena on lähestyä tehtäviä ongelmanratkaisun näkökulmasta ja samalla tarkastella lukioasioita enemmän kokonaisuutena kuin toisistaan irrallisina asioina.
 
Kurssin osallistujamäärä on rajoitettu (max 8). Kurssille osallistuvilla pitäisi olla hyvät tiedot perusanalyysista (vähintään arvosana 3/5 kurssista Matematiikan perusmetodit).  Muussa tapauksessa vakuuta kurssin pitäjä matemaattisista taidoistasi. Ilmoittautuminen on menossa weboodissa. Ilmoittautumiset 26.11 mennessä, jotta ehditään tavata pari kertaa tämän vuoden puolella. 
 
Marko Leinonen
 

Viimeksi päivitetty: 17.11.2014