KVK Infopäivä 2015 – Uusi lukuvuosi käyntiin

Täydentävien opintojen keskuksen (TOPIK) Kieli- ja viestintäkoulutus (KVK) osallistui 3.9. muiden toimijoiden ohella yliopiston Linnanmaan kampuksella Palvelut tutuksi  –tapahtumaan.

Tapahtuma keräsi runsaasti osanottajia. KVK:n eri kielten opettajia oli paikalla jakamassa tietoa kieli-, kulttuuri- ja viestintäopinnoista ja kurssitarjonnasta sekä vastaamassa kysymyksiin kieliopintojen suunnittelusta. Tutustu opetustarjontaan: http://www.oulu.fi/kielikoulutus/opinto-opas

KVK Infopäivässä 3.9.2015 saksan kielen yliopisto-opettaja Kaisu Jarde ohjaa ja opastaa. Kuva: Hanne Lahti.

KVK järjesti tapahtuman yhteydessä Infopäivävisan, jossa esitettiin tiukkoja kysymyksiä (*ks. oikeat vastaukset alta). Esimerkiksi: 1) Mitä tarkoittaa svaa-vokaali?; 2) Missä tilanteessa voit sanoa saksaksi ’Du hast nicht alle Tassen im Schrank.’.; 3) If someone calls you ’callipygous’, what does s/he mean?.

Kiitos kaikille Infopäivävisaan osallistujille! Arvonnan voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Arpaonni suosi seuraavia:

PALKINTO                                 LAHJOITTAJA                           VOITTAJA

Kahvilippu                                 Aularavintola                            Olli
Kahvilippu                                 Aularavintola                            Saara
Kahvilippu                                 Aularavintola                            Riikka
Kahvilippu                                 Aularavintola                            Henna
Kahvilippu                                 Aularavintola                            Pentti
Termospullo                              TOPIK                                       Anni
Termospullo+kahvipaketti         TOPIK                                       Elli
Laptop suojalaukku                    yliopiston paperikauppa           Sonja
Emergency charger                     yliopiston alumni                     Philipp
Polar H7 heart rate sensor          yliopiston alumni                      Meri

*Oikeat vastaukset:

1) = ylimääräinen loisäänne kahden konsonantin välissä, esiintyy mm. Oulun alueen murteessa (esim. kahavia, kolome)
2) = kun kaverillasi eivät ole kaikki muumit laaksossa. Suora käännös on ”Sinulla ei ole kaikki kupit kaapissa.”. Jos vastasit oikein, voit surutta lähteä kesätöihin saksankieliseen keittiöön ja oppia lisää hauskoja sanontoja. Olet jo luultavasti tasolla B1 (CERF).
3) = you have a nice bum. If you answered correctly, you may well be on the C2 level (CEFR). What's more, you certainly know how to reply to this flirtation in an appropriately pert manner.

Arja Alin

Viimeksi päivitetty: 17.9.2015