Osaamisen kehittämisen moninaisuus

Vauhdikkaassa arjessa ei aina ehdi miettimään, mitä kaikkea on saatukaan aikaan. Parina viime vuotena olen koonnut Täydentävien opintojen keskuksen edellisen toimintavuoden asioita videolle sähköiseksi toimintakertomukseksi. Videota editoidessa tulee käytyä läpi huikea kattaus osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia ja kaikkea ei valitettavasti saa yhteen lyhyeen videoon mukaan.

Oman toimintamme tuloksia tarkastellessa huomaa monia elementtejä, joita osaamisen kehittämiseen tarvitaan: ihmisiä, vuorovaikutusta, pedagogisia ratkaisuja, työkaluja, verkostoja, työelämäyhteistyötä, rohkeutta ja avointa mieltä vain muutamia mainitakseni. On hienoa, että luomistamme osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista pääsevät nauttimaan niin yliopiston perusopiskelijat kuin aikuisopiskelijatkin ympäri Suomen.

Tutustu sinäkin vuoden 2015 toimintaamme. Miten sinä haluaisit kehittää omaa osaamistasi?

Mikko Ojala

Viimeksi päivitetty: 20.6.2016