Osallistava johtaminen luo puitteet onnistuneelle muutokselle


Kesäterveiset Opetushallituksen opetusalan johtamisen foorumista Helsingistä 6.6.–7.6.2016. Päivien teemana oli Maailma murroksessa – miten johdan oppimista ja hyvinvointia?

Yli sata opetus- ja kasvatusalan johtajaa pysähtyi hyvän, osallistavan johtamisen äärelle. Yhtä mieltä tunnuttiin olevan siitä, että osallistava johtaminen ei käske, vaan kysyy, kertoo ja kuuntelee. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan suurten muutosten edessä johtajuus korostuu. Tarvitaan johtamisosaamista, jolla saadaan ihmiset toteuttamaan muutos ja innostumaan muutokseen. Johtajan tehtäväksi jää asettaa tavoite ja antaa henkilöstölle vapautta toteuttaa muutos. Muutoksen onnistumistodennäköisyys on suurempi, kun se rakennetaan alhaalta, henkilöstön toteuttamana.

Toimintakulttuurin rakentamisessa foorumin väki korosti arvoista keskustelun tärkeyttä kaikkien kesken, jopa opiskelijoiden kanssa. Toimintakulttuuri perustuu arvoihin ja se rakennetaan itse. Koska arvot tahtovat unohtua muutoksen tiimellyksessä, kannustamme jokaista säännöllisesti pohtimaan oman työnsä arvoperustaa. Mitkä arvot sinulle ovat merkityksellisiä omassa työssäsi? Millaista toimintakulttuuria itse rakennat omalla toiminnallasi? Ovathan työpaikkasi ja omat arvosi sopusoinnussa?

Reissu vahvisti näkemystämme, että olemme TOPIK:ssa oikealla tiellä. Rakennetaan yhdessä osallistavaa johtamiskulttuuria. Kurkkaa valmennukseemme ja ilmoittaudu jo tänään http://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/osallistavajaettujohtajuus2016.

Uskomme vahvasti osallistavaan johtamiseen ja rakennamme innolla uusia johtamisen valmennuksia.

Riitta Nurkkala ja Sirpa Kova

 

Viimeksi päivitetty: 12.8.2016