Tiedotustilaisuus EIT Raw Materials -innovaatiokeskittymästä

Monday, February 16, 2015 (All day)

Tiedotustilaisuus EIT Raw Materials -innovaatiokeskittymästä

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) päätti viime vuoden lopulla rahoittaa Euroopan raaka-ainetarpeisiin keskittyvää laajaa mineraalialan innovaatiokeskittymää EIT Raw Materials. Se koostuu yli 120 yliopistosta, tutkimuslaitoksesta ja yrityksestä. EIT tulee rahoittamaan keskittymää seuraavien viiden vuoden aikana noin 270 miljoonalla eurolla.

EIT Raw Materials -keskittymää esitellään tiedotustilaisuudessa maanantaina 16.2.2015 klo 14.00–15.00 Linnanmaan luentosalissa L8. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Suomesta keskittymään kuuluu viisi yliopistoa ja tutkimuslaitosta: Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, GTK ja VTT. Yrityksiä on mukana neljä: FIMECC Oy, Metso Minerals Oy, Outotec Oy ja Spinverse Oy. Suomeen arvioidaan keskittymän rahoitusta ohjautuvan yli 10 miljoonaa euroa vuosittain.

Keskittymän tavoitteena on syventää eurooppalaista raaka-aineisiin pohjautuvaa osaamista, saada aikaan niihin perustuvia uusia innovaatioita ja vahvistaa näin Euroopan kilpailukykyä.

Add to calendar

Back to events