INTERACT menestystarina jatkuu

International Network for Terrestrial Research and Monitoring in the Arctic (INTERACT) on saanut EU:n H2020 ohjelmasta 10 milj. euron suuruisen nelivuotisen rahoituksen, alkaen loppuvuodesta 2016.

Kirsi Latola ja Hannele Savela Thule –instituutista vetävät hankkeen tutkimusvierailuja koordinoivaa Transnational Access –työpakettia, jonka rahoitusosuus on 5 milj. euroa. Työpaketissa kehitetään arktisten alueiden tutkimuskapasiteettia ja –yhteistyötä tarjoamalla tutkimusryhmille mahdollisuuksia vierailuihin 43 tutkimusasemalle 16 maassa. Thule-instituutin lisäksi verkostossa on mukana Oulangan tutkimusasema, jonne myös tarjotaan mahdollisuutta tutkimusvierailuhin.  

INTERACT on laaja, koko arktisen alueen kattava verkosto, johon kuuluu 77 tutkimusasemaa EU:sta, Venäjältä ja Pohjois-Amerikasta. INTERACT-hankkeen päätavoite on lisätä tietoa arktisten alueiden ympäristön- ja ilmastonmuutoksen tunnistamisesta, ymmärtämisestä, ennakoimisesta ja ratkaisemisesta.

INTERACT sai rahoitusta EU:n 7. puiteohjelman Tutkimusinfrastruktuurit -ohjelmasta vuosina 2011 – 2015. Euroopan komissio valitsi tuolloin hankkeen yhdeksi ohjelman menestystarinoista.

Kuva. INTERACT -verkoston tutkimusasemat arktisilla ja alpiinisilla alueilla.

Lisätietoja:

Transnational Access -työpaketin johtaja, FT Kirsi Latola ja koordinaattori, FT Hannele Savela.

Lue lisää:

Viimeksi päivitetty: 2.9.2016