Tutkimusyhteistyöllä lisää liiketoimintaa -seminaarisarja

Tiistai, lokakuu 20, 2015 (Koko päivä) - Tiistai, joulukuu 1, 2015 (Koko päivä)

Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan tutkimusyhteisöt järjestävät 20.10. - 1.12.2015 kuuden avoimen seminaarin sarjan, jonka tavoitteena on edistää yliopiston ja yritysten yhteistyötä. Pääasiallinen kohderyhmä ovat yritysten ja tutkimuslaitosten asiantuntijat. Puhujina toimivat elinkeinoelämän, julkishallinnon sekä tutkimusyhteisöjen edustajat. Teemojen pohjalta tapahtumissa esitellään tulevaisuuden visioita, ratkaisuhakuisia ajatuksia sekä tuoteideoita, jotka tähtäävät uusien tuotteiden ja liiketoiminnan aikaansaamiseen.

Tule kuulemaan ajankohtaisia kannanottoja ja keskustelemaan tutkimusyhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista!

Jokaisella seminaarilla on oma teemansa ja avainpuhujansa. Ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma
osoitteessa www.oulu.fi/ttk/tutkimusseminaarit

20.10.2015 Cleantech - Tekniikkaa paremman ympäristön puolesta
Kestävän talouden ja hyvinvoinnin perustana ovat puhdas ilma, vesi ja energia. Niiden turvaamiseksi tarvitaan jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä. Seminaariesitykset antavat uusinta tietoa rahoituksesta, innovaatioista ja yritys-yliopistoyhteistyöstä. Avainpuhujana mm. kansanedustaja Mirja Vehkaperä.

2.11.2015 Biotalous - Innovaatioista investoinneiksi
Aiheena teollisuuden ja EU:n ajankohtaiset biotalouden hankkeet ja investoinnit, sekä Oulun yliopiston biotaloustutkimuksen esittely. Teemapöydissä keskustelua ja verkostoitumista tutkijoiden kanssa uusien ideoiden ja yhteistyöhankkeiden kehittämiseksi. Avainpuhujana mm. MEP Sirpa Pietikäinen.

12.11.2015 Automaatio – Avain tuottavuuteen ja muutosten hallintaan
Automaatio ja robotiikka ovat läsnä kaikkialla arjessamme monin eri tavoin, ja niiden kehittäminen on myös avainasemassa tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamisessa.

24.11.2015 Kohti kiertotaloutta – Teollisuuden sivuvirroista uusia tuotteita ja liiketoimintaa
Teollisuuden mineraaliset sivuvirrat ja jätteet hyötykäyttöön. Toimintamallit, tutkimus ja innovaatiot kiertotalous-liiketoiminnan luojina. Avainpuhujana mm. ympäristöministeriön ylijohtaja Tuula Varis.

26.11.2015 Tulosta teräsosaamisesta
Tule kuulemaan yritysten esimerkkejä onnistuneesta yhteistyöstä terästutkimuksessa ja hakemaan uusia mahdollisuuksia metalli- ja konepajateollisuuden liiketoiminnan kehittämiseksi. Avainpuhujina T&K -johtajat teollisuudesta.

1.12.2015 Tutkimuksesta teknisiin ratkaisuihin ja lopputuotteisiin
Päivän aiheena ideoiden tuotteistaminen liiketoiminnaksi ja yliopistoyhteistyön tarjoamat mahdollisuudet.

Kaikki seminaarit ovat maksuttomia ja ne järjestetään Saalastinsalissa, joka sijaitsee Oulun yliopiston päärakennuksessa.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtumiin!

Lisätiedot: Hannele Lampela, puh. 040 738 0238, hannele.lampela @ oulu.fi,
suunnittelija, Teknillinen tiedekunta, Oulun yliopisto