ReICOvAir Workshop - Luotettavaa langatonta tiedonsiirtoa teolliseen internetiin

Maanantai, syyskuu 12, 2016 (Koko päivä)

Paikka: Oulun yliopisto, Linnanmaa, TellUs Innovation Arena, Stage (klikkaa ja katso sijainti kampuskartasta)

Aika 9:30-15:30

Ilmoittautuminen 8.9. mennessä

Oulun yliopistolla järjestetään syyskuussa kansainvälinen workshop-tilaisuus, jossa aiheena on testausalustan kehittäminen teollisuuden langattomien sovellusten luotettavuusmittauksiin. Workshop on avoin kaikille langattoman teollisen internetin tulevaisuudesta kiinnostuneille. Järjestäjänä on Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications –tutkimusyksikkö yhteistyössä Celtic-rahoitteisen ReICOvAir-projektin kanssa.

ReICOvAir-projektissa kehitetään testausalustaa, jolla mitataan langattomien tietoliikennejärjestelmien luotettavuutta. Järjestäjät toivovat paikalle teollisuuden edustajia ja muita tietoliikennetekniikan asiantuntijoita kertomaan näkemyksiään, odotuksiaan ja toiveitaan langattoman tiedonsiirron testauksesta teollisuudessa.

Teollisuudelle esineiden internet (Internet of Things) merkitsee siirtymistä langattomaan tietoliikenteen käyttöön esimerkiksi tuotannon ohjauksessa ja monitoroinnissa. Langattomilta järjestelmiltä edellytetään tuotantoprosesseissa äärimmäistä luotettavuutta ja turvallisuutta. Standardisoituja testausmenetelmiä, joilla voidaan mitata langattomien järjestelmien soveltuvuutta tuotantoprosesseissa, ei ole toistaiseksi saatavissa.

Kehittämällä testausalustaa tuotantoprosesseille ReICOvAir-projekti haluaa madaltaa kynnystä langattoman tiedonsiirron käyttöönottoon teollisuudessa. Eurooppalaiset yhteistyökumppanit ovat yhdistäneet voimansa ja asiantuntemuksensa tavoitteenaan kehittää ja luoda standardeja, metodeja ja työkaluja laajan testausalustan rakentamiseksi.

Workshop on maksuton. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 8.9. mennessä (LINKKI ilmoittautumislomakkeeseen).

Tilaisuudessa kuullaan kolme käytännönläheistä keynote-puheenvuoroa. Workshop-osuuden aluksi ReICOvAir-projektin partneriorganisaatioiden edustajat esittelevät testialustakehityksen tähänastisia tuloksia. Workshop-osallistujilla on tilaisuus tuoda esiin vaatimuksia ja tarpeita, joita testialustan kehittämisessa tulisi huomioida heidän näkökulmastaan.

Workshop on EUROSIM-konferenssin oheistapahtuma ja sen osallistujilla on mahdollisuus osallistua EUROSIM-konferenssin get-together-tilaisuuteen, joka pidetään kello 19 alkaen Oulun kaupunginteatterissa. Get-together-tilaisuuteen ilmoittautuminen ja maksu (€ 30) tehdään EUROSIMin sähköisen palvelun kautta https://www.lyyti.fi/reg_2016/Eurosim2016GetTogether

Programme

09:30 Coffee

10:00 Opening