Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytiede, Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma tarjoaa

  • erinomaisen pohjan työskennellä kaikkialla, missä informaatio- ja viestintäteknologiaa kehitetään ja sovelletaan

  • osaamista, jota tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa automaation korvatessa perinteisiä ammatteja

  • kansainvälisen alan ja opiskeluympäristön sekä osin englanninkielisen opetuksen.

Lue lisää ja hae

Informaatioteknologiaa on kaikkialla ympärillämme. Tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi ohjelmistot ohjaavat muun muassa rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita ja elokuvien animaatiohahmoja. Kelloissakin on älyä. Älyä jopa puetaan päälle.

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmassa voit joko tulla asiantuntijaksi tietokoneohjelmistojen kehittämisessä tai suuntautua ohjaamaan informaatioteknologian hyödyntämistä organisaatioissa ja ihmisten arjessa. Harjoitus- ja projektityöt tehdään yleensä yhteistyössä yritysten tai julkisten organisaatioiden kanssa. Ala on hyvin kansainvälinen, ja se näkyy myös koulutuksessamme. Jo suomenkielisten kandidaattiopintojen aikana oppimateriaalia on englanniksi.

Maisterivaiheessa opetus on englanniksi, ja myös kansainvälisten maisteriohjelmien ulkomaalaiset opiskelijat, joita on yli 20 maasta, suorittavat kursseja samoissa ryhmissä. Informaatioteknologia kehittyy edelleen voimakkaasti, ja asiantuntijoista on suuri kysyntä. Työmarkkinat ovat murroksessa digitalisaation ja automaation voimistuessa, ja yhä useampi liiketoiminta muuttuu ohjelmisto- ja palvelukeskeiseksi.

Valmistuneiden työpaikkoina ovat yleensä informaatioteknologia-alan yritykset, palvelu- ja teollisuusyritykset, julkinen sektori sekä koulutusorganisaatiot. Tietojenkäsittelytieteilijänä muokkaat maailmaa ympärillämme.