Tietoa opinto-ohjaajalle

Opojen uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeemme, joka julkaistaan muutaman kerran lukuvuodessa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa Oulun yliopiston ajankohtaisista asioista, tapahtumista opiskelijavalinnoista ja mahdollisuuksista tutustua yliopistoon.

Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja niitä käytetään vain Oulun yliopiston markkinointitarkoituksiin.

Tilaa opojen uutiskirje

Viimeisimmät uutiskirjeet

Opojen uutiskirje 1/2017

Opojen uutiskirje 4/2016

Opojen uutiskirje 3/2016
Opojen uutiskirje 2/2016
Opojen uutiskirje 1/2016

Tilaa Oulukaverit-opiskelijatiimi vierailulle kouluusi

Oulukaverit on Oulun yliopiston uusi palvelu kouluille. Monialainen opiskelijatiimimme vierailee mielellään koulussasi kertomassa koulutusaloistamme ja Oulusta opiskelukaupunkina. Opotunnit, ruokavälituntiesittelyt, ständin pitäminen, koulusi jatkokoulutusmessuille tai paneeliin osallistuminen - tapoja on monia. Vaihtoehtoisesti voit varata ryhmällesi vierailun yliopistolle, joko Linnanmaan tai Kontinkankaan kampukselle. Esittelyn varauslomake.

Abipäivät 1.-2.11.2017

Seuraavat Abipäivät järjestetään 1.-2.11.2017 Linnanmaan kampuksella. Tapahtuma on kohdennettu abien lisäksi myös nuoremmille lukiolaisille. Ensimmäisen tapahtumapäivän iltana 1.11. on myös avoimet ovet nuorten vanhemmille ja muille läheisille. Ilmoita oppilaitoksesi mukaan tapahtumaan.

Opopatio 13.10.2017

Seuraava Opopatio-tapahtuma järjestetään perjantaina 13.10.2017 klo 9-15 Oamkin Kotkantien kampuksella. Tapahtumaa voi seurata myös etänä.

Hakeminen yliopistoon, kevään 2018 yhteishaku

Tutustu hakukohteisiimme uudistetuilla koulutustarjonnan sivuilla.

Oulun yliopistoon haetaan osoitteessa Opintopolku.fi.

Kevään 2016 yhteishaun hakijamäärät

Tilastotietoa Oulun yliopistoon hakeneista ja hyväksytyistä sekä edellisten vuosien pisterajoista löydät täältä.

Lisätietoa luonnontieteiden ja tekniikan alojen opiskelusta

Oulun yliopiston LUMA-keskuksen OuLUMA.fi-sivusto tarjoaa tietoa luonnontieteiden ja tekniikan alojen opiskelusta. Sivustolle on koottu lisäksi opetusmateriaaleja ja tapahtumatietoja.

Valmistuneiden työllistyminen

Tutkimus- ja selvitystoimintamme tuottaa säännöllisesti tietoa valmistuneiden työurista ja sijoittumisesta työelämään. Lisäksi seuraamme akateemista työllisyystilannetta Pohjois-Suomessa sekä Oulun yliopistosta valmistuneiden sijoittumista koulutusaloittain. Lue lisää Oulun yliopistosta valmistuneiden työllistymisestä.

Uraseurantakyselyiden tuloksia hyödynnetään myös töissä.fi–verkkopalvelussa. Sivuilta löytyy tietoa siitä, millaisissa tehtävissä korkeakouluissa opiskelleet työskentelevät sekä kertomuksia heidän uratarinoistaan. Olemme koonneet sivuston tueksi vaihtoehtoisia työskentelytapoja eri työelämäkysymysten tiimoilta. Näitä tehtäviä ja harjoituksia voi tehdä yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Viimeksi päivitetty: 14.9.2017