University of the Arctic - Arktinen yliopisto

Oulun yliopisto jäsenenä Arktisessa yliopistossa

Arktinen yliopisto (University of the Arctic, UArctic) on kansainvälinen, monitieteinen arktiseen tutkimukseen ja koulutukseen keskittyvä yhteistyöverkosto. Oulun yliopisto on jäsenenä Arktisessa yliopistossa yhdessä yli 170 muun yliopiston, korkeakoulun ja tutkimuslaitoksen kanssa. Verkostossa on jäseniä kaikista kahdeksasta arktisesta maasta, sekä arktisen alueen ulkopuolelta.

Tutkimusyhteistyötä temaattisissa verkostoissa

Arktisen yliopiston 33 temaattista verkostoa edistävät monitieteistä tutkimus- ja koulutusyhteistyötä. Temaattisia verkostoja ja tutkimusyhteistyötä koordinoidaan Oulun yliopiston Thule-instituutista. Tutkimusyhteistyön tavoitteena on lisätä verkoston jäsenten välisiä toimintoja, edistää tutkimusrahoituksen saantia sekä kehittää yhteyksiä kansainvälisten tiedeorganisaatioiden suuntaan.

Yhteyshenkilöt:
Arktisen yliopiston tutkimusvararehtori Kari Laine (kari.laine[ at ]oulu.fi)
Temaattisten verkostojen päällikkö Kirsi Latola (kirsi.latola[ at ]oulu.fi)

Oulun yliopistolla on vetovastuu kahdessa Arktisen yliopiston temaattisessa verkostossa:

Health and Well-being in the Arctic (Arja Rautio, arja.rautio[ at ]oulu.fi)
Communicating Arctic Research (Riku Paavola, riku.paavola[ at ]oulu.fi)

Lisäksi Oulun yliopisto on aktiivisesti mukana viidessä temaattisessa verkostossa:

Arctic Engineering (Riitta Kamula, riitta.kamula  [at] oulu.fi)
Arctic Telecommunications and Networking (Kari Keinänen, kari.keinanen[ at ]oulu.fi)
Commercialization of Science and Technology for the North (Pekka Tervonen, pekka.tervonen[ at ]oulu.fi)
Northern Food Security (Arja Rautio, arja.rautio[ at ]oulu.fi)
Northern Food Shern Tourism (Jarkko Saarinen, jarkko.saarinen[ at ]oulu.fi)

Korkealaatuista koulutusta ja vaihtomahdollisuuksia

Osana Arktisen yliopiston opintotarjontaa Oulun yliopisto tarjoaa kandi-, maisteri- ja tohtoritason koulutusohjelmia, yksittäisiä opintojaksoja sekä kenttäkursseja. Oulun yliopisto toimii järjestäjätahona maisteriohjelmassa Health and Wellbeing in the Circumpolar Area ja tohtoriohjelmassa Health and Wellbeing in the Arctic. Ajantasainen tieto tarjolla olevista opinnoista löytyy Arktisen yliopiston opintokatalogista.

North2north -ohjelman kautta Oulun yliopiston opiskelijat voivat lähteä opiskelemaan toiseen arktiseen korkeakouluun; Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Grönlantiin, Färsaarille, Kanadaan, Yhdysvaltoihin tai Venäjälle. Yhteyshenkilö n2n-vaihtoasioissa: Sanna Heikkinen (sanna.heikkinen[ at ]oulu.fi).

Tutustu Arktisen yliopiston toimintaan

Viimeksi päivitetty: 22.5.2016