University of Oulu, 2016

Arctic Business Corridor

Arctic Business Corridor - Korkeakoulujen verkostot ja osaaminen yritysten kansainvälistymisen tueksi

Arctic Business Corridor, eli ABC, on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen palvelu kansainvälistyville yrityksille joka tähtää uuden kasvuliiketoiminnan luomiseen ja kehittämiseen Oulun korkeakoulujen osaamista ja kansainvälisiä verkostoja hyödyntämällä.

Yritysten kasvu ja kansainvälistyminen ovat terveen talouden edellytys. Me korkeakouluissa haluamme olla mukana tukemassa yrityksiä tässä haasteessa sekä tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden oppia kansainvälistymistä käytännössä.

Kohdemaan paikallistuntemus on onnistuneen kansainvälistymisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. ABC-palvelussa Oulun yliopisto ja Oulun seudun ammattikorkeakoulu yhdessä ulkomaalaisten kumppanuuskorkeakoulujen kanssa kokoavat kansainvälisen opiskelijatiimin ratkomaan yrityksen kansainvälistymishaastetta.

Noin 10 viikkoa kestävän projektin aikana opiskelijatiimi paneutuu yritykseltä saamaansa toimeksiantoon ja tutkii sen markkinapotentiaalia kohdemaassa. Projektin kuluessa opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yrityksen kanssa yliopiston asiantuntijoiden ohjauksessa. ABC toimii tällä hetkellä Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa.

ABC-projektin tuloksena yritys saa ensikäden tietoa yritystä kiinnostavasta markkina-alueesta, arvokasta informaatiota kansainvälistymiseen liittyvän päätöksenteon tueksi sekä suoria kontakteja alueen eri toimijoihin. Lisäksi yritys pääsee verkostoitumaan osaavien, innostuneiden ja yrittäjähenkisten tulevaisuuden osaajien kanssa.

Opiskelijoille ABC tarjoaa uudenlaisen tavan tehdä yritysyhteistyötä, mahdollisuuden oppia kansainvälistymistä käytännössä sekä verkostoitua kansainvälisesti.

Lisätietoja:

Minna Törmälä, Oulun yliopisto, minna.tormala at oulu.fi, +358 50 350 5901

Terho Jylhälehto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, terho.jylhalehto at oamk.fi, +358 50 525 1319

Viimeksi päivitetty: 5.7.2017