Kampanjan suojelija Paavo Lipponen

Oulun yliopiston Tule kasvamaan kanssamme -kampanjan suojelijana on toiminut merkittävä ja pitkäaikainen valtakunnallinen vaikuttaja Paavo Lipponen. Lipponen on entinen pääministeri (1995-2003) ja eduskunnan puhemies (2003-2007). Hän oli myös ehdolla Suomen tasavallan presidentiksi vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Lipponen on kansainvälisesti arvostettu valtiomies ja hänellä on erinomaiset verkostot ja suhteet elinkeinoelämään. Keväällä 2016 julkaistiin Paavo Lipposen Elinkeinoelämän keskusliiton toimeksiannosta tehty selvitys Suomen arktisesta ja pohjoisesta politiikasta sekä yritysten roolista siinä.

Paavo Lipponen pitää Oulun yliopiston alueellista vaikuttavuutta poikkeuksellisena ja tutkimustoimintaan kansainvälisesti huipputasoisena. Oulun yliopistolla on tärkeä rooli myös arktisessa yhteistyössä.

Lipponen kertoi ottaneensa suojelijan tehtävän kiitollisena vastaan. Hän on itse käynyt syntymässä Oulussa, Tuirassa ja hänellä on sukujuuria ja ystäviä maakunnassa. Paavo Lipponen on myös rössypottuseuran jäsen Helsingissä.

Paavo Lipposelle yliopiston varainhankinta ei ole vierasta. Paavo Lipponen on toiminut aiemmin mm. Helsingin yliopiston varainhankinnan valtuuskunnassa. Hän on tukenut Itä-Suomen ja Lapin yliopistoa ja tekee säännöllisiä vuosilahjoituksia yhdysvaltalaiseen Darthmouth Collegeen, jonka alumni hän on

Viimeksi päivitetty: 4.7.2017