Liikesivistysrahastolta ja Suomen Ekonomeilta lahjoitukset Oulun yliopistolle

Oulun yliopisto on saanut merkittävät lahjoitukset kauppatieteelliselle koulutusalalle Liikesivistysrahastolta sekä Suomen Ekonomeilta.

Liikesivistysrahaston hallitus päätti yhteensä 2,5 miljoonan euron lisälahjoituksesta suomalaisille kauppatieteellisille yliopistoille. Liikesivistysrahasto on siten vuosina 2016-2017 lahjoittanut yhteensä viisi miljoonaa euroa yliopistoille kohdennettuna kauppatieteisiin. Oulun yliopiston osuus koko lahjoitussummasta on yhteensä 150 000 euroa. Investointi suomalaiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen on Liikesivistysrahaston mukaan lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Myös Suomen Ekonomit päätti toukokuun liittokokouksessaan lahjoittaa kauppatieteellisestä koulutuksesta ja tutkimuksesta vastaaville yliopistoille 500 000 euroa. Summa jaetaan yliopistoille suhteutettuna suoritettujen kauppatieteen alan maisterintutkintojen määrään. "Toivomme samalla antavamme esimerkin, joka kannustaa pitämään huolta tärkeimmästä pääomastamme, osaamisesta", Suomen Ekonomien hallituksen puheenjohtaja Timo Saranpää kertoo. Hän korostaa, että kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen laatu on liitolle keskeinen strateginen tavoite.

"Lämpimät kiitokset Liikesivistysrahastolle ja Suomen Ekonomeille Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun puolesta. Rahallisen arvon lisäksi lahjoitukset antavat signaalin työmme arvostamisesta. Tämä kannustaa entisestään kehittämään koulutustamme ja tutkimustamme", sanoo Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Petri Sahlström.

Lahjoitusten arvoa yliopistoille kasvattaa valtion vastinrahoitus, joka maksetaan 30.6.2017 mennessä tehdyille lahjoituksille. Oulun yliopiston Tule kasvamaan kanssamme –varainhankintakampanja jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Tähän mennessä kampanjan keräystulos on jo yli 9 miljoonaa euroa.

Liikesivistysrahasto: Liikesivistysrahasto lahjoittaa suomalaisille yliopistoille kauppatieteisiin 2,5 milj. euroa
Suomen Ekonomit ry: Suomen Ekonomit tukee kauppatieteellistä koulutusta ja tutkimusta puolella miljoonalla eurolla
Oulun yliopiston varainhankinta

Viimeksi päivitetty: 2.6.2017