Uusien opiskelijoiden urakka alkaa Future Factory -haastekilpailulla

Future Factoryn tehtaan pilli soi kutsuvasti Oulun yliopistossa 1.9. kaikille lähes 2000 uudelle opiskelijalle merkiksi opiskelutyön alkamisesta. Future Factory on haastekilpailu, jossa uudet opiskelijat pääsevät ratkomaan tulevaisuuden haasteita kolmen päivän ajan. Samalla opiskelijat innostetaan osallistuvaan ja aktiiviseen opiskelutyöhön.

Future Factoryn tulevaisuuden haasteteemat on jaettu ja täsmennetty tutkinto-ohjelmittain. Ratkottavia teemoja ovat mm.  pohjoissuomalaisten hyvinvoinnin ja hyvinvointijohtamisen edistäminen muuttuvassa sotessa, henkilökohtaiset aisteja tukevat laitteet, miten sosiaalinen media voitaisiin valjastaa edistämään kuluttajien valintoja kestävän kehityksen edistämiseksi, päästötön teollinen tuotanto, onko kärsimyksellä rajaa - elämän vai kuoleman lääkäri, vihreä ja monipuolinen Oulu jne.

Varsinainen omatoiminen työskentely alkaa maanantaina 4.9. opiskelijoiden muodostamissa pienryhmissä, jotka levittäytyvät yliopiston käytäville, työskentelytiloihin ja saleihin Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla. Opiskelijat äänestävät itse parhaista ratkaisuideoista, jotka julkistetaan yhteisessä juhlagaalassa 7.9.2017 klo 14-16. Myös suuri yleisö pääsee äänestämään parhaista ideoista 8.-14.9.2017 yliopiston facebook -sivulla.

Future Factory -haastekilpailun tarkoitus on aktivoida opiskelijat osallistavaan ja opiskelijalähtöiseen yliopisto-opiskeluun. Tavoitteena on vahvistaa jokaisen opiskelijan kokemusta pystyvyyteen, tukea ryhmäytymistä ja kiinnittymistä omaan tutkinto-ohjelmaan, rohkaista itseohjautuvuuteen ja aloitteellisuuteen sekä vastuullistaa opiskelija ottamaan ote omasta opiskelusta heti ensimmäisistä yliopistopäivistä lähtien.

Future Factory

Future Factory Facebookissa

Future Factory Twitterissä

Future Factory 2016 -video

Pääkuva: Viime vuoden Future Factory -kisan voittajaksi äänestettiin kansainvälisen maisteriohjelman No Boarders -ryhmä. He kehittivät idean älypuhelinapplikaatiosta jolla voidaan vähentää kulttuurieroja.

Viimeksi päivitetty: 30.8.2017