Arkkitehtuurin tiedekunnan tuleva agora

Arkkitehtien uudet tilat ”harjakorkeudessa”

Arkkitehtuurin tiedekunnan uusien tilojen kunniaksi vietettiin harjannostajaisia perjantaina 25. elokuuta. Entisiin konetekniikan tiloihin saneerattavat uudet toimitilat ovat jo hyvin hahmollaan. Käyttämään niitä päästään ensi vuoden alusta.

Uusien tilojen keskeisiä elementtejä ovat muun muassa pääsisäänkäynnin lasifasadi, suuri yhtenäinen agora-tila, näyttävät istuskeluportaat lasikaiteineen, aulan kaareva seinä ja lattiassa kulkeva "sininen virta", joka on samalla kunnianosoitus rakennuksen alkuperäiselle suunnittelijalle Kari Virralle.

Arkkitehtuurin tiedekunta käyttää pohjakerroksen ja toisen kerroksen tiloja. Kolmannen ja neljännen kerroksen monitoimitiloihin tulee muiden yksiköiden käyttäjiä.

Uusia tiloja esitteli kutsuvieraille pääsuunnittelija, arkkitehti Kai Rajakaltio (oikealla). Keskellä vararehtori Helka-Liisa Hentilä.

Tiloissa on otettu vahvasti huomioon opiskelijoiden ja opetustoiminnan tarpeet.

"Nyt pystymme toteuttamaan sitä pedagogista mallia, joka meillä on ollut tavoitteena kauan", sanoo yliopisto-opettaja Petri Aarnio.

Tiedekunnan koulutuksesta vastaava varadekaani Matti Sanaksenaho kuvaa uusia tiloja energiaa säteileviksi ja innovatiivisiksi.

Muutto uusiin tiloihin vuodenvaihteessa päättää arkkitehtuurin tiedekunnan vuoden mittaisen oleilun väliaikaisissa tiloissa. Viime jouluun asti tiedekunnan tilat olivat Rantakadulla Oulun keskustassa.

Tilojen suunnittelemiseksi järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy. Toteutuksessa pääurakoitsijana toimii LTM-Rakennus Oy.
Kahden hengen työhuoneen korkeista ikkunoista on näkymä pieneen metsikköön, jota on harvennettu huomattavasti.

Viimeksi päivitetty: 28.8.2017