Äänestä paras Future Factory ratkaisu 2017

Oulun yliopiston 2000 uutta opiskelijaa on työskennellyt kuluneen viikon Future Factory -haastekilpailun parissa. Kilpailun tarkoituksena on ollut ratkoa pienryhmissä yliopiston fokusalueisiin liittyviä tulevaisuuden haasteita ja saada aktiivinen startti opinnoille. Haastekilpailu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Tuotokset ovat nyt valmiit ja haastekilpailun ryhmät ovat valinneet joukostaan parhaat! Kenellä tahansa on mahdollisuus äänestää 8.-14.9. välisenä aikana kymmenen parhaan työn joukosta mielestään parasta. Äänestys toteutetaan Oulun yliopiston Facebook-sivulla www.facebook.com/unioulu

Ehdolla ovat seuraavat ratkaisuideat (suluissa yliopiston tutkimuksen focusalue):

• Generofit - Päästötön teollinen tuotanto (Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät)
  • Kiertävä kanta - Kantasolurekisteri liikkuen lähemmäksi (Elinikäistä terveyttä edistävät molekylääriset ja ympäristötekijät)
  • Autoilun turvallisuuden parantaminen (Digitaaliset ratkaisut havainnoinnissa ja vuorovaikutuksessa)
  • Personal devices supporting senses (Digitaaliset ratkaisut havainnoinnissa ja vuorovaikutuksessa)
  • Green Access - Green and communal spaces as tools for mental and physical well-being (Green and Diverse Oulu)
  • Luontosali - Luonnon tuominen lähemmäksi opiskelijan arkea (Ihmiset muuttuvassa maailmassa)
  • Atmospheric pollution - How to solve humanity’s problems all at once? (Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät)
  • Mindset App: Supporting Learning to Learn (Ihmiset muuttuvassa maailmassa)
  • Hyvinvointipiste (Elinikäistä terveyttä edistävät molekylääriset ja ympäristötekijät)
  • HammasKeijo (Elinikäistä terveyttä edistävät molekylääriset ja ympäristötekijät)