THE –ranking: Taiteet ja humanistiset tieteet maailman 300 parhaan joukossa

Oulun yliopiston taiteet ja humanistiset tieteet sijoittuvat sijavälille 251-300 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa. Times Higher Education – World University Rankings laittoi tänä vuonna Arts & Humanities –tieteenalalistalla järjestykseen kaikkiaan 400 parasta yliopistoa.

Suomesta tieteenalalistalle nousi kaikkiaan seitsemän yliopistoa, joiden joukossa Oulun yliopiston sijoitus oli neljäs. Edellä olivat Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto ja Jyväskylän yliopisto. Maailman parhaaksi arvioitiin Standfordin yliopisto (USA).

THE-rankingin Arts&Humanities arvioinnissa olivat mukana yliopistot, jotka ovat maailman johtavia taiteessa, esittävässä taiteessa, kielissä, historiassa, filosofiassa, teologiassa, arkkitehtuurissa ja arkeologiassa. Tieteenala-arvioinnissa painotettiin opetusta, tutkimusta sekä julkaisujen sitaatioita. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

THE –ranking julkaisi vastikään maailman parhaimpien yliopistojen listan, jolla Oulun yliopisto sijoittui sijavälille 251-300.

Viimeksi päivitetty: 13.9.2017